Een passief inkomen opbouwen hoe doe je dat? Deel 1

Leestijd: 8 minuten

Een passief inkomen zorgt ervoor dat je zelfs wanneer je even niet aan het werk bent toch geld verdient. Zo kan je dus zorgeloos op vakantie zonder je af te vragen of je wel uitkomt eind van de maand. Maar wat is nou precies een passief inkomen? Hoe werkt dat? Hieronder lees je een aantal voorbeelden om vandaag nog te starten met het opbouwen van passief inkomen.

Hoe moet je passief inkomen opbouwen?

Wat is passief inkomen

Passief inkomen is geld dat je ontvangt dat niet direct gekoppeld is aan jouw tijd of arbeid. Het is geld waarvoor je niet steeds opnieuw een inspanning hoeft te leveren in tegenstelling tot een actief inkomen.

Enkel voorbeelden van passief inkomen

 • Dividenden van aandelen
 • Huurinkomsten
 • Rentes
 • Royalty’s van muziek of boeken
 • Opbrengsten advertenties
 • Commissies over verkopen

Actief inkomen is geld waarvoor je directe inspanning levert. Bijvoorbeeld inkomen uit loondienst of de uren die je doorrekent als zelfstandige aan je opdrachtgever.

Het nadeel van deze strategie is dat jij je tijd verkoopt en je maar beperkt tijd beschikbaar hebt. Een hele goed reden om vandaag nog te beginnen met het opbouwen van een passief inkomen.

Het voordeel van actief inkomen kan zijn dat je weet waar je aan toe bent. Het is een eenvoudige manier om een boterham te verdienen. Zodra je bent begonnen zie je aan het eind van de maand al resultaat in de vorm van een dikke loonstrook.

Meestal heb je geen geld of specifieke kennis nodig. Er zijn functies waarbij ze al lang blij zijn dat er iemand beschikbaar is.

Dit werkt geweldig voor de korte termijn. Echter op de lange termijn loop je tegen de beperking van de maximale verdiensten aan. Je kunt maar een maximaal aantal uren per dag werken.

Als je stopt met het ruilen van uren voor geld ofwel de traditionele werkwijze. Dan stopt daarmee je inkomen. Je moet dus altijd aan het werk blijven voor het behoud van inkomen.

Laten we zeggen dat je 40 uur werkt. Zodra je meer wilt gaan verdienen moet je vragen om opslag, meer gaan werken of een andere baan zoeken. Niet echt ideaal dus. Hier komt de magie van passief inkomen om de hoek kijken.

Kan je rijk worden terwijl je slaapt? ik kan het niet ontkennen. Wat ik wel weet is dat passief inkomen niet zo werkt.

Passief inkomen is niet gekoppeld aan jouw tijd of aanwezigheid. Het is vaak inkomen dat voortvloeit uit een bedrijf. Het kan ook voortkomen uit investeringen in bijvoorbeeld onroerend goed.

Sommige mensen denken dat je helemaal niets hoeft te doen voor passief inkomen. Echter in de meeste gevallen is er een vorm van inspanning vooraf nodig. Uitzonderingen daar gelaten. Je moet wel heel erg rijk zijn om alleen van je spaargeld te kunnen leven.

Passief inkomen feit of fabel?

Bestaat passief inkomen echt?

Passief inkomen bestaat dat wel echt? Jazeker! Dat je passief geld kunt verdienen is een feit. Al denken sommige mensen dat het een fabel is.

Er zijn tal van websites die je gouden bergen beloven en claimen dat je snel rijk kunt worden. In de praktijk werkt dat (meestal) niet zo. De mensen die snel rijk worden zijn de slimme koppen achter deze websites.

Het is wel degelijk mogelijk om passief geld te verdienen. Je moet er alleen eerst inspanning voor leveren. Het komt je niet aanwaaien. Na verloop van tijd komt het geld makkelijker jouw kant op. Je hebt immers het voorwerk al gedaan.

Je steekt nu tijd en/of geld in jouw project om daar in de toekomst voor lange tijd vruchten van te plukken. Verderop in dit artikel geef ik een aantal voorbeelden waarmee jijzelf aan de slag kunt.

Waarom is passief inkomen interessant?

Slapend rijk worden willen we allemaal. Het lijkt een utopie. Toch kan het wel degelijk. Zodra je in een gevorderd stadium bent waarin je diverse passieve geldstromen hebt gecreëerd. Je kunt dan je overige taken uitbesteden zodat je nagenoeg niets meer zelf hoeft te doen. Hier wordt het interessant. Gezien de meeste mensen per uur betaald worden.

Er is een grens aan wat je kunt verdienen door de limiet aan uren die je kunt werken. Dit brengt een behoorlijke beperking met zich mee. Een goede reden om je te verdiepen in alternatieven waarmee je een passief inkomen kunt gaan opbouwen.

Passief geld verdienen geeft je meer vrijheid. Je hoeft geen 40 uur te werken voor een goed inkomen. Je hoeft je ook niet te houden aan bepaalde werktijden. Jij bepaald wat jouw het beste uitkomt.

Doordat je niet plaats of tijd gebonden bent kan je dus overal op de wereld je geld verdienen. Zo kan je met enkele uurtjes inspanning per dag toch genieten van die geweldige wereldreis.

Je krijgt meer zekerheid. Als je op vakantie bent of als je een dag geen zin hebt om te werken gaat je inkomen gewoon door. Je hoeft je niet druk te maken of je het eind van de maand wel haalt.

Daarom bouw ikzelf ook aan een passief inkomen. Ik wil mij geen zorgen hoeven maken over mijn inkomen. Ik wil de vrijheid om elke dag zelf te bepalen wat ik ga doen. Ik wil zelf bepalen waar ik dat doe en met wie ik dat doe.

Goede redenen voor het opbouwen van passief inkomen

Wil je minder afhankelijk zijn van directe arbeid voor jouw inkomen? Dan is het opbouwen van een passief inkomen ook iets voor jou.

 • Meer thuis zijn om voor gezin of familie te zorgen
 • Meer inkomen creëren om rekening te betalen
 • Pensioengat vullen
 • Schulden aflossen
 • Alternatief voor verloren inkomen
 • Extra geld voor leuke dingen
 • Kapitaal opbouwen voor investeringen of beleggingen

Door een passief inkomen op te bouwen creëer je een tweede inkomen. Hiervan zou je extra dingen kunnen doen.

Het opbouwen van een passieve geldstroom kan je ook zien als uitdaging om te zien hoe ver je kunt komen.

Kortom er zijn tal van redenen om passief geld te verdienen. En het is iets wat iedereen zou kunnen.

Wat is een goede reden voor passief inkomen?

Hoe kan je passief inkomen opbouwen?

Hoe moet je nu beginnen met het opbouwen van een passief inkomen? Dat hangt er vanaf of je al geld hebt dat je kunt investeren of dat je zonder geld wilt starten. Als je al geld hebt om te investeren zijn er meer mogelijkheden en gaat het een stuk sneller dan zonder geld.

Je hoeft helemaal niet rijk te zijn voor het opbouwen van een passief inkomen. Ook zonder geld geld kan je vandaag nog aan de slag met het creëren van een passieve geldstroom.

Twee manieren om te beginnen zijn:

 1. Investeren van tijd
 2. Investeren van geld

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van methodes waarmee je eenvoudig kunt beginnen. Lees het rustig door en laat het even op je inwerken. Kies dan een of meerde methodes die het beste bij jouw en je doel passen. Ik raad je aan om met één methode te beginnen en pas uit te breiden zodra jouw methode winstgevend is.

1. Beleggen in aandelen en crypto

Beleggen in aandelen en crypto kan heel interessant zijn.

Sparen levert geen geld op. Sterker nog het kost geld. Je ontvangt geen rente en je betaald de bank voor het stallen van je geld. Het ligt dus voor de hand om te gaan beleggen. Door te beleggen kan je op een veilige manier je geld laten groeien. Je laat dan jouw geld voor jouw het werk doen in plaats dat jij werk doet voor geld.

Het nadeel is dat je dus al geld moet hebben om te kunnen beginnen. Echter kan je tegenwoordig al met kleine bedragen van start. Het hoeft jouw dus niet te weerhouden dat jij geen of weinig geld hebt.

Als jij hier serieus mee aan de slag wilt gaan wil ik je aanraden om een goede cursus te volgen. Je kunt namelijk ook geld verliezen. Hieronder vind je vijf verschillende cursussen die voor jouw het verschil kunnen maken.

Zelf heb ik de Trading Navigator Methode gevolgd. Deze Cursus is wat mij betreft enorm aan te bevelen. Er gaat een wereld voor jouw open zodra jij beseft hoe eenvoudig het kan zijn om geld te verdienen met beleggen.

2. Investeren in vastgoed

Vastgoed kan een hele mooie belegging zijn voor passief inkomen.

Heb jij een tas met geld? Dan kan je deze investeren om inkomen te genereren. Als jij echt veel geld hebt kan je investeren in onroerend goed. Zodra jouw aankoop is verhuurd ben je verzekerd van een passief inkomen. Let er op dat het onderhoud en alle randzaken ook voor jouw rekening komen.

Er zijn veel verschillende manieren om in vastgoed te beleggen. Ik zal een aantal voorbeelden geven zodat jij een idee krijgt van de mogelijkheden.

 • Pand opdelen en verhuren aan studenten
 • Particuliere verhuur
 • Zakelijke verhuur
 • Verhuur aan expats
 • Eigen vakantie woning verhuren in de tijd dat jijzelf er geen gebruik van maakt
 • Pand op bijzondere locatie verhuren als vakantieverblijf

Zo zou je nog wel even kunnen doorgaan. Ik denk dat je wel een aardig beeld hebt gekregen van wat er mogelijk is.

Met veel eigen vermogen is het makkelijker om te beleggen in vastgoed. Echter is het niet perse nodig om eigen geld te hebben of om rijk te zijn. Dus ook zonder geld kan jij beginnen met investeren in onroerend goed.

Volg een cursus zodat jij niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Zo kom je sneller bij jouw doel.

Je kunt tegenwoordig al betrouwbaar in vastgoed investeren vanaf €100 Maak een account aan op BRXS en ontvang tijdelijk €20 cadeau. Begin nu met vastgoed beleggen via BRXS >>

3. Investeren in bedrijven

Investeren in bedrijven kan een mooi rendement opleveren.

Met jouw geld kan je ook investeren in bedrijven. Je kunt je geld steken in een start-up waarin jij veel vertrouwen hebt dat zij het gaan maken. Misschien heb je wel een vriend of kennis die je graag financieel wilt ondersteunen. Er zijn zelfs mogelijkheden om via crowdfunding te investeren in bedrijven. Na verloop van tijd pluk je daar de vruchten van zonder dat jij je hoeft in te spannen voor dat bedrijf.

Je zal misschien denken dat je eigen geld nodig hebt om een passief inkomen op te bouwen. Ik kan je geruststellen met het feit dat het absoluut niet nodig is om eigen geld te hebben. Er volgen nog genoeg voorbeelden waarvoor geen eigen geld nodig is.

Maak nu de belangrijkste stap in jouw leven…

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

Lees verder in deel 2 >>

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *