Een passief inkomen opbouwen hoe doe je dat? Deel 2

Leestijd: 8 minuten

In dit tweede deel bespreken we nog meer verdienmodellen om een passief inkomen op te bouwen. Dit zijn voornamelijk verdienmodellen waarbij je zelf waarde creëert of toevoegt. Deze verdienmodellen zijn eenvoudig zelf uit te voeren. Door elke dag een klein beetje tijd te investeren werk je al aan een passief inkomen voor een vrije toekomst. Hierdoor kom je elke dag een stukje dichterbij financiële onafhankelijkheid.

Met een webshop kan je een groot publiek bedienen.

4. Opzetten van een webshop

Het opzetten van een webshop is heel eenvoudig tegenwoordig. Kies een niche en vind producten doe je goedkoop kunt inkopen en met veel marge weer kunt verkopen. Dit is een mooie manier om passief inkomen op te bouwen.

Als je leveranciers zoekt die rechtstreeks leveren aan jouw klant hoef jij zelf niets te verzenden. Je kunt de hele orde fulfilment digitaliseren of uitbesteden. Dat is de ultieme manier om een webshop te houden en passief inkomen te genereren.

In het artikel Hoe begin je een webshop? Lees je hier veel meer over.

Er zijn veel verschillende software aanbieders om eenvoudig je webwinkel mee te realiseren. Hieronder de drie beste van 2022.

Beste webshop software starters: Wix

Beste webshop software MKB: Lightspeed

Beste webshop software internationaal: Shopify

5. Starten van een Blog

Start je eigen blog site

Een laptop met internet is alles wat je nodig hebt om te beginnen met bloggen. Op deze manier kan je gemakkelijk starten met online geld verdienen. Iedereen kan het.

Kies voor een eigen domeinnaam bijvoorbeeld www.eigendomeinnaam.nl. Zo heb je veel meer controle over jouw website en kom je professioneler over. Het is een kleine investering van enkele euro’s die zich snel zal terugverdienen. Zodra jij je domeinnaam hebt geregistreerd kan je hem koppelen aan een hostingpakket. Je kunt dan automatisch WordPress installeren zodat je kan beginnen met bloggen.

De beste partij met de beste beoordelingen is Cloud 86. Hier kan je voordelig jouw domeinnamen registreren en hosten.

Kies een onderwerp om over te bloggen. Het beste kies je een onderwerp waar jouw interesse ligt. Dit maakt het veel makkelijker om over te schrijven. Het is namelijk belangrijk dat je met goede info komt. Zodat het de moeite waard is om te lezen. Met elk onderwerp is online geld te verdienen.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met jouw blog. Bijvoorbeeld door het plaatsen van betaalde advertenties. Of door te linken naar producten van webshops van wie jij commissie ontvangt. Je zou een review van een product of dienst kunnen schrijven om daarmee commissie te verdienen. Zorg dat het altijd aansluit bij het onderwerp van jouw website.

Het plaatsen van linkjes in ruil voor commissie heet affiliatemarketing. Dit is een beproefde methode waarmee je heel eenvoudig een passief inkomen kunt opbouwen. Als je dit goed toepast kan je heel veel geld verdienen met affiliatemarketing.

Er zijn affiliatecampagnes waarmee je wel €500 per sale mee kan verdienen. Dit zijn goedlopende en goed verkopende producten. Als je er 5 per maand verkoopt heb je al een leuk inkomen. Moet je nagaan als jij erin slaagt om nog meer te verkopen.

Je moet er alleen wel wat voor doen. Je moet jouw blog voorzien van goede informatie. Je moet ook regelmatig nieuwe blogs toevoegen om bezoekers te genereren. Dus je bent er toch wel druk mee.

Het schrijven van blogs kan je deels of geheel uitbesteden. Zo wordt het weer passief. Om te starten kan je alles zelf schrijven. Na verloop van tijd kan je het schrijven uitbesteden en schrijf jijzelf alleen nog wat je leuk vind. Zo beleef je er de meeste plezier aan.

Het grote voordeel van een blog is dat wanneer je even wat minder schrijft je inkomen gewoon doorloopt. zo kan je gerust een dagje vrij nemen of met een gerust gevoel op vakantie.

Wil je leren bloggen? Lees dan deze artikelen:
Wat is bloggen en hoe begin je?
Hoe jij geld kunt verdienen met jouw blog

Wil jij beginnen met affiliatemarketing? Meld je dan aan bij PayPro. Je kunt direct beginnen met verkopen.

Wil jij het leren van een Pro? Volg dan de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hierin legt hij stap voor stap uit hoe je het kunt aanpakken. Je hoeft geen ervaring te hebben.

6. Bouwen van een app

Maak zelf een handige app

Heb jij een waanzinnig idee en voldoende technische skills? Bouw een App! Je kan het bouwproces natuurlijk ook uitbesteden. Vervolgens zet je dan de app te koop in de Appstore van Apple en de Google Play Store. Het is ook mogelijk om de App gratis aan te bieden en te verdienen aan in app aankopen zoals upgrades of reclame.

Lees meer over het bouwen van een App in het artikel: Hoe bouw je een App?

Dit is een verdienmodel wat veelvuldig wordt gebruikt. Het belangrijkste is dat jouw app een goed toevoeging is binnen het huidige aanbod. Door de hoge concurrentie is het lastig om hier veel geld mee te verdienen.

Denk aan een specifieke tool voor bedrijven in een bepaalde sector. Bijvoorbeeld het registreren van klantervaringen door personeel. Daar koppel je een punten systeem aan wat je vervolgens koppelt aan het salaris.

7. Investeren in digitaal vastgoed

Digitaal vastgoed verzamelen kan je veel geld opleveren.

Je kunt je geld ook investeren in digitaal vastgoed. Hierbij kan je denken aan websites en webshops met veel traffic of omzet. Je hebt wel een beetje geld nodig voor deze methode. Maar het is gouden handel.

Een webshop spreek voor zich hoe je daar geld mee verdient. Maar een website met alleen maar veel bezoekers is anders. Je kunt dit eenvoudig aanpakken door reclame te plaatsen op de website. Dan hoef je alleen nog maar te zorgen dat alles up to date blijft.

Meld je aan bij het advertentieprogramma van Google.

Er zijn een aantal websites waar je mooie deals kunt vinden:

Je kan ook zoeken via marktplaats. Daar is ook genoeg te vinden. Wat nog beter werkt is zelf actief opzoek. Je zoekt naar interessante websites en achterhaald de eigenaar. Vervolgens neemt je contact op om te vragen of jij de website over kunt nemen. Op deze manier houd je de concurrentie buiten de deur.

Let wel goed op. De bedragen die gevraagd worden zijn niet altijd realistisch. Zoek dus goed uit wat het jou kan opleveren en of het interessant genoeg is voor jou. Meestal wordt 24 x de maandomzet gevraagd. Als je de maandomzet verhoogt kan je de website weer met winst doorverkopen.

Voor meer info lees je: Investeren in digitaal vastgoed

8. YouTube video’s maken

Verdien geld met video’s op YouTube.

Er zijn veel mensen rijk geworden met YouTube door filmpjes te maken van hun dagelijks leven en dit te delen met de wereld. Dit is een eenvoudige manier om passief inkomen op te bouwen. De filmpjes blijven inkomen genereren zolang ze online blijven.

Inmiddels heeft YouTube het minder makkelijk gemaakt om geld te verdienen via hun platform. Je dient een minimaal aantal abonnees te hebben van 1.000 die gezamenlijk goed zijn voor minimaal 4.000 kijkuren per jaar. Zodra je hier aan voldoet mag je reclame tonen in jouw filmpjes om zo inkomsten te genereren.

Je voelt al wel aankomen dat dit nog niet zo eenvoudig is. Je moet dus echt iets te vertellen hebben of een hipe creëren om dit te kunnen bereiken. Lees dit artikel om te leren hoe je de perfecte video maakt.

9. Boeken schrijven

Schrijf een boek.

Met het schrijven van boeken kan je ook een passief inkomen opbouwen. Zodra jouw boek gepubliceerd is ontvang jij royalty’s over elke verkoop. Echter moet je wel een lange adem hebben. Het schrijven van een boek kost veel tijd. En dan is het nog de vraag hoe populair je boek wordt.

Als het je lukt om over een onderwerp te schrijven waar veel animo voor is. Wordt het makkelijker om daar geld mee te verdienen. Houd er wel rekening mee dat je over een tijdloos onderwerp schrijft.

Het mooiste is om in de toplijsten terecht te komen. Daarmee stijgt jouw boekverkoop enorm en ontstaat er een mooie passieve inkomstenbron.

In dit bericht lees je meer over het schrijven en publiceren van boeken en e-books.

10. E-books publiceren

verkoop e-books

Het publiceren van een e-book is laagdrempelig. Je kunt zelf het boek schrijven en publiceren zonder hoge kosten te hoeven maken. Net als het schrijven van fysieke boeken, gaat ook hierin veel tijd zitten. Voordeel is wel dat je in een e-book links naar producten of websites kunt opnemen. Dit is een mooie manier om je sales te verhogen.

Je kunt schrijven over jouw specifieke kennis of over jouw hobby waar je veel vanaf weet. Al deze kennis kan je bundelen in een e-book en heel goed verkopen. Dit kan je op joue eigen website doen waardoor jij onafhankelijk bent. Of op grote platforms zoals Bol.com, Apple Books of Smashwords.

Om hier leuk aan te verdienen heb je aantallen nodig. Dus Denk aan bijvoorbeeld een website met veel bezoekers of social media met veel volgers. Hierdoor bereik je de massa. Dat is precies wat je nodig hebt.

Ben jij goed in yoga schrijf dan over yoga. Zorg dat jouw boek aansluit bij jouw publiek. Dat verkoopt een stuk makkelijker.

11. Een cursus ontwikkelen

Ontwikkel je eigen online cursus.

Je hebt net kunnen lezen over het delen van jouw kennis middels het schrijven van een fysiek boek of e-book. Al deze kennis zou je ook kunnen bundelen in een cursus. Je kunt dan een e-book gebruiken als marketing tool waarmee jij jouw cursus aan de man brengt.

Deze cursus kan je delen op jouw eigen website of via een cursus platform. Een voorbeeld hiervan is: Udemy.

Door gebruik te maken van een cursusplatform heb je een aantal voordelen. Je hebt een mooi distributiekanaal voor je cursus en je krijgt hulp om je cursus zo goed mogelijk op te zetten. Vanzelfsprekend betaal je hier een kleine commissie voor.

Ook het opzetten van een goede cursus kost tijd. Maar het is een hele mooie manier om passief geld te verdienen. Je kunt eenvoudig upsells koppelen waarmee jou verdiensten verder groeien.

Het mooie aan dit verdien model is dat je geen zaal hoeft te huren of de cursus elke keer opnieuw moet geven om geld te verdienen. Zodra je cursus klaar is kan je hem eindeloos blijven verkopen.

Wil je meer weten over hoe je een cursus ontwikkeld? Lees dan het artikel: Hoe ontwikkel je een (online) cursus?

12. Verkopen van foto’s

Verdien geld met je foto’s.

Iedereen maakt foto’s. Zeker als je hierin een beetje bedreven bent, zal je schijven vol hebben met beeldmateriaal. Zonde om te laten liggen. Dit kan je prima verkopen via beeldbanken. Dit levert jouw weer extra passief inkomen op.

Het leuke van dit concept is dat je met weinig inspanning blijvend kunt verdien aan het beeldmateriaal wat nu op de plank blijft liggen. Denk bijvoorbeeld aan Werk Aan De Muur.

Maak nu de belangrijkste stap in jouw leven…

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

Lees verder in deel 3 >>

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *