Hoe jij geld kunt verdienen met jouw blog

Leestijd: 5 minuten

Ook met bloggen kan je een passief inkomen opbouwen, althans wanneer je dit op de juiste manier doet. Of je nu op zoek bent naar een extra zakcentje of je wilt echt serieus geld verdienen met bloggen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit artikel gaat nu juist over deze mogelijkheden. Speel je met het idee een blog te starten of wil je de potentie van jouw blog naar een hoger niveau tillen? Laat je inspireren door dit artikel, zodat ook jij meer kan gaan verdienen met bloggen

De startende blogger

Ben je nog een groene schrijver en heb je geen idee waar je moet beginnen? Niet gevreesd, de meest succesvolle blogger was ooit ook een starter! Gelukkig zijn er websites zoals verdienjegeldonline.nl die je aan de hand meenemen om jou te begeleiden naar een succesvolle start. Je denkt daarbij al snel aan onderwerpen als hoe maak je eigen blog. Echter jouw gekozen startpunt is cruciaal bij het wel of niet succesvol worden van jouw blog. Voordat je toekomt aan de hamvraag hoe maak je eigen blog moet je eerst een gedegen vooronderzoek doen om in staat te zijn kwaliteit content aan te bieden aan jouw lezers.

Goed vooronderzoek, het startpunt voor succes met jouw blog

Je moet dus eerst gaan nadenken en onderzoeken wat het onderwerp gaat zijn van jouw blog en daarmee wie jouw lezers gaan zijn. Dit klinkt simpel zou je denken, maar dit is toch wat ingewikkelder dan het lijkt.

Schrijf met passie

Zorg in eerste plaats ervoor dat je schrijft over jouw passie. Kies dus iets waar je affiniteit mee hebt of iets waarover je veel ervaring en kennis hebt. Misschien heb je iets meegemaakt in het leven waarmee je met jouw verhaal mensen kunt helpen die in een soortgelijke situatie zitten? Of misschien houdt je van reizen en is een reisblog maken meer iets voor jou? Wanneer je zorgt dat er passie leeft in jouw gekozen onderwerp dan voelen mensen dat en dat trekt lezers aan.

Wees specifiek in je onderwerp

Zorg er in elk geval voor dat jouw onderwerp heel specifiek is. Is jouw onderwerp bijvoorbeeld kinderen dan is dit natuurlijk te breed. Je spreekt dan zoveel mensen tegelijk aan dat je eigenlijk niemand aanspreekt. Maar is jouw onderwerp bijvoorbeeld “rust in het leven van een ADHD tiener” dan is dit heel specifiek. Het mooiste is wanneer jouw onderwerp een oplossing biedt voor een groot probleem of het antwoord is op een belangrijke of interessante vraag, bijvoorbeeld wat is de beste manier om online geld te verdienen of welke Aziatische landen zijn het meest backpack vriendelijk?

Wie zijn jouw lezers?

Eenmaal jouw onderwerp en doelgroep bepaald, dan ben je er nog niet. Om jouw blog succesvol te laten zijn, moet je precies weten wat er speelt in jouw doelgroep. Je kunt jezelf hierbij vragen stellen als:

  • Wat is hun grootste probleem of vraag?
  • Wat is de leeftijdsklasse?
  • Waar worden ze blij van?

Een gedegen onderzoek om jouw doelgroep te bepalen lijkt misschien veel tijd en energie te kosten, maar zie dit als een investering om kwaliteit content te kunnen bieden. Je inzet krijg je weer terugbetaald doordat je na het onderzoek precies weet wat voor waardevolle content je kunt gaan aanbieden en welke bewoording je moet gaan gebruiken in jouw taalgebruik zodat je veel lezers gaat aantrekken.

Hoe maak je eigen blog?

Nu je vooronderzoek achter je ligt, is het spannende moment aangebroken dat je je eigen blog gaat maken. Wat heb je daar allemaal voor nodig?

Aantrekkelijke naam

Zorg dat je blog een aantrekkelijke naam krijgt die bij mensen blijft hangen. De naam moet ook duidelijk verwijzen naar het onderwerp en je mag hier best een beetje creatief in zijn.

Kies jouw host

De volgende stap is een thuis te geven aan jouw blog oftewel een stukje internet huren. Er zijn nogal wat hosts om uit te kiezen. Belangrijk om op te letten is de snelheid van de server. Bij een langzame laadtijd van jouw blog, wordt je namelijk lager gerankt door Google.

Promoot je blog

Denk ook na over hoe je je blog wilt gaan promoten. Om veel lezers te trekken moet je naamsbekendheid gaan krijgen. Ga je dit via Social Media doen of zorg je dat jouw blog voldoende geoptimaliseerd is (SEO) zodat je hoog (top 5) gerankt staat in Google zoekresultaten? Het is belangrijk hier goed over na te denken wat jouw strategie gaat zijn om zo veel lezers aan te trekken.

Verdien met bloggen, hoe doe je dat?

Er zijn nogal wat methoden om geld verdienen met bloggen mogelijk te maken. Een aantal van deze methoden hebben de potentie om flink wat geld op te leveren. Lees gauw verder voor de 5 beste methoden om geld te verdienen met bloggen. 

In het artikel Waarom bloggen zoveel geld verdient lees je hoeveel je zou kunnen verdienen met bloggen.

1. Google Adsense

Goed om mee te starten, want je hoeft er maar weinig energie in te steken om via deze methode geld te verdienen. Zorg wel dat je al genoeg content op je website hebt staan want Google houdt namelijk van sites die af zijn en kwaliteit bieden. Verdien met bloggen door een klein stukje code in jouw blog te zetten zodat Google advertenties kan plaatsen op jouw website die relevant zijn voor jouw onderwerp en dus voor jouw bezoekers. Je wordt betaald wanneer jouw bezoekers op de advertentie klikken.

2. Affiliate marketing

Deze methode heeft enorm veel potentieel een goed inkomen op te leveren. Je gaat hier namelijk een product of dienst van anderen promoten door een speciale link op jouw website te plaatsen waarop jouw bezoekers kunnen klikken zodat ze de product of dienst kunnen bestellen. Jij verdient hierdoor een kleine commissie en bij sommige producten of diensten kan dit oplopen tot 20-50% commissie, dus dan kan het al snel gaan. Zeker wanneer het om lucratieve commissies gaat, zoals digitale producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan digitale cursussen, trainingen en events. Wanneer een dergelijk product een paar honderd euro kost dan is dat lekker verdienen wanneer de commissie 20% bedraagt! Denk er wel aan je aan de privacywet te houden door te vermelden dat je een commissie gaat verdienen wanneer bezoekers via jouw link bestellen. 

Ga nu geld verdienen met jouw website

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

3. Bloggen voor bedrijven

Bij deze trendy methode ga je bedrijven promoten door over ze te bloggen op jouw website. Enorm populair omdat bedrijven hierdoor beter vindbaar worden en meer als expert overkomen. Er valt hier dus goed geld in te verdienen. Denk aan een paar honderd euro per opdracht. Schrijf een aparte pagina voor bedrijven waarop je je diensten als blogger aanbiedt, en wat het ze oplevert. Zorg wel dat je duidelijke afspraken maakt met betreffende bedrijf.

4. E-books of digitale cursussen

Verdienen met bloggen kan ook indirect. Wanneer je veel kennis en ervaring hebt over een bepaald onderwerp kan je hier een mooi e-book over schrijven of een digitale cursus in elkaar zetten om deze op jouw site aan te bieden. Het mooie aan deze methode is dat je maar een keer tijd en energie investeert om het te produceren om het product vervolgens steeds weer opnieuw te verkopen.

5. Abonnementen

Wanneer je een mooi idee hebt voor premium content of bijvoorbeeld specialistische kennis kan delen, dan is het inrichten van een VIP ruimte op jouw site een goed idee. Je verdient dan extra inkomen via jouw site met het abonnementsgeld dat jouw VIP lezers maandelijks betalen voor de premium content.

Conclusie

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar zorg wel dat je rustig de tijd neemt om te verdienen met bloggen. Geef dus niet te snel op en investeer genoeg tijd en energie in het bepalen van jouw strategie. Samen met het consequent aanbieden van kwaliteit content zorgt dit voor een succesvol resultaat.  

Bronnen:
https://www.schrijfvis.nl/bloggen/
https://demodernenomaden.nl/
https://www.doyoucopy.nl/geld-verdienen-met-bloggen/

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *