Maak een website om geld te verdienen online

Leestijd: 6 minuten

Veel mensen zijn in loondienst, maar toch zijn er ook mensen die de wens hebben om zelf iets op te zetten en daar vervolgens geld mee te verdienen. Een van de manieren om dit te doen, is om een zelfgemaakte website te bouwen. Als je een goede website bouwt die voldoet aan alle eisen, dan is het zeker mogelijk om er werkelijk mee te verdienen. Hoe zet je een eigen website op? En wat heb je ervoor nodig om een website succesvol te laten zijn, zodat er ook werkelijk (veel) geld mee te verdienen is? Een zelfgemaakte website bouwen en geld verdienen kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel lees je alles over het opzetten van een eigen website, manieren om ermee te verdienen en over het belang van SEO.

Regels en geduld bij een online blog beginnen

Als je denkt dat het mogelijk is om even snel een blog te beginnen en hier aardig wat geld mee te verdienen in korte tijd, dan heb je het fout. Geduld is misschien wel een hele belangrijke regel wanneer je een website op wilt gaan zetten. Je bouwt een website niet even snel op. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de onderwerpen waarover je zou willen schrijven op je website en wat je wilt bereiken. Daarnaast zijn er ook enkele regels waar je rekening mee moet houden.

Zo is het allereerst belangrijk dat je bezoekers op je website krijgt. Je maakt de website overigens niet voor jezelf en de bezoekers zullen je inkomsten genereren. Daarom is het belangrijk om een onderwerp of een bepaald thema te kiezen voor je website. Als je over allerlei onderwerpen in een keer gaat schrijven, dan zul je minder bezoekers aantrekken en dan zal je website ook geen succes worden. Zorg dat je in ieder geval meer dan dertig bezoekers per dag krijgt. Met minder bezoekers zul je moeilijk inkomsten kunnen generen met je website.

Vervolgens is het belangrijk dat je je verdiept in SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Dit betekent dat je de artikelen op je website zo moet schrijven, dat Google je website goed waardeert. Hierdoor komt je website hoger in de zoekresultaten terecht en trekt je website meer bezoekers. Er zijn allerlei tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het schrijven van goede artikelen en die daarnaast ook kunnen helpen bij het krijgen van meer bezoekers (traffic).

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor artikelen die up-to-date zijn. Houd de laatste ontwikkelingen over het onderwerp altijd goed in de gaten en pas je artikelen aan, zodat de informatie in je artikelen ook nog gewoon klopt.

Een eigen blog starten gratis en betaald

Als je je een beetje hebt verdiept in de onderwerpen en je weet waar je over wilt schrijven of wat voor thema je website zal gaan hebben, is het grote moment daar dat je aan de slag kan gaan met het opzetten van een blog of met het maken van je website.

Een gratis blog starten is iets wat je kan doen bij verschillende websites. WordPress is misschien wel een van de bekendste platforms waar je een eigen website kunt bouwen. Er zijn handige templates waar je gebruik van kunt maken en daarnaast zijn er ook handige tools die je kunt gebruiken om je website er nog professioneler uit te laten zien en beter kunt laten werken.

Een ander voorbeeld van een platform waar je een eigen website kunt bouwen is Wix. Een Wix blog maken wordt ook steeds populairder. Dit heeft ermee te maken, omdat deze website vrij makkelijk en toegankelijk te gebruiken is. Met handige stappen en het creëren van je eigen domeinnaam, heb je in een handomdraai een eigen blog gemaakt.

Wix is gemaakt door een Israëlisch bedrijf. Ze hebben als belangrijk doel voor ogen dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website of blog te bouwen. Daarom kun je dit bij Wix ook op een makkelijke manier doen. Je eigen website zal vervolgens te bezoeken zijn op zowel computers als mobiele apparaten. Andere websites voor het gratis aanmaken van een blog zijn te vinden als je bij Google zoekt op eigen blog starten gratis.

Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor een platform waar je een eigen domeinnaam kunt aanmaken en waarvan je mogelijk denkt dat het maken van een eigen website er makkelijk is, kun je aan de slag gaan met het werkelijk bedenken van een domeinnaam. Maak deze niet te moeilijk en laat het overeenkomen met het onderwerp of de niche waar je over schrijft. Zo zal je website meer bezoekers aantrekken en is je website makkelijker te herkennen en te onthouden.

Maak een plan voor jezelf, waarin je duidelijk opschrijft waar je over wilt schrijven, wat voor advertenties je op je website zou willen tonen, hoe de indeling eruit zal komen te zien en welke informatie je op je website wilt sharen.

Affiliate Marketing

Een gratis blog starten kun je dus bij verschillende websites doen. Het is alleen zo dat betaalde blogs vaak wat meer opties met zich meebrengen, waardoor je een nog professionelere blog kunt bouwen en waarmee je blog nog beter wordt gewaardeerd in zoekprogramma’s. Of je nu gaat voor een gratis blog of een betaalde blog, je hebt in beide gevallen mogelijkheden om ermee te verdienen. Dit doe je door advertenties op je website te plaatsen.

Affiliate Markteting is een manier om professionele advertenties op je website te plaatsen. Als je je al website-eigenaar aanmeldt bij Affiliate netwerken, krijg je toegang tot advertenties van grote bedrijven. Je ontvangt een vergoeding wanneer er een dienst of product via de publisher wordt verkocht. Dit wordt ook wel commissie genoemd. Dit is een handig idee om geld te verdienen. Vooral wanneer je over een bepaald onderwerp schrijft en je vervolgens een bijpassende advertentie bij het artikel plaatst, kun je aardig wat geld verdienen wanneer de producten via de Affiliate link worden verkocht.

Ga nu geld verdienen met jouw website

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

Google AdSense

Een andere manier om advertenties bij je artikelen te vertonen, is via Google AdSense. Het aanmelden bij AdSense is geheel gratis, maar houd er rekening mee dat je website eerst door Google moet worden goedgekeurd voordat je ook werkelijk met AdSense geld kunt verdienen. Dit goedkeuren neemt wel even wat tijd in beslag. Zorg er in ieder geval voor dat je website er professioneel en goed uitziet voordat je een aanmelding doet bij AdSense. Als je website wordt afgekeurd, zal er meer tijd overheen gaan om het weer opnieuw te laten keuren zodra je aanpassingen hebt gedaan en een nieuwe aanvraag hebt ingediend.

Wanneer je eenmaal aangemeld bent bij AdSense en je website door Google is goedgekeurd, kun je via AdSense advertenties vertonen op je website. Je genereert inkomsten door het aantal clicks dat mensen doen op de advertenties op je website en het aantal weergaven van de advertenties. Dus elke keer wanneer iemand op een advertentie op je website klikt of de advertentie bekijkt, zul je hier geld voor krijgen. Het is misschien in het begin niet veel wat je verdient, maar, naarmate je meer bezoekers krijgt en je website hierdoor vaker wordt bezocht, kun je aardig wat verdienen met AdSense.

Een media bureau inhuren

Je kunt het vertonen van advertenties op je blog ook uitbesteden aan media bureaus. Deze bureaus zijn gespecialiseerd in advertentiemogelijkheden en kunnen je helpen met het plaatsen en het beheren van de advertenties op je website. Het uitbesteden van deze werkzaamheden is geen optie voor kleinere websites met weinig bezoekers, omdat het geld kost. Het is juist de bedoeling dat je geld gaat verdienen. Zorg er daarom eerst voor dat je een goede blog maakt die succesvol is voordat je aan uitbesteden denkt.

Website zelf beheren

Wat je beter niet kunt doen, is het uit handen geven van de redactie. Het is jouw website en jijzelf weet wat je op je website wilt plaatsen. Er zullen altijd partijen zijn die je kunnen benaderen om betaalde links op je website te plaatsen of die de redactie van je over willen nemen. Vaak leidt dit tot een minder goede structuur op je website, waardoor deze een minder goede waardering krijgt van Google. Het is dus aan te raden om de redactie altijd in eigen beheer te houden.

Conclusie over website maken en geld verdienen

Een online blog beginnen en er geld mee verdienen is dus heel goed mogelijk. Door goed aandacht te besteden aan SEO, advertenties goed te plaatsen en je website up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je een succesvolle website hebt die veel bezoekers aantrekt. Vergeet daarnaast ook zeker niet om je website te promoten en zo meer bezoekers aan te trekken. Verwacht niet dat je website meteen succesvol zal zijn, maar heb geduld. Artikelen die net geplaatst zijn, moeten eerst nog worden gewaardeerd door Google en dit kost wat tijd. Als je regelmatig artikelen plaatst en ook voor een bepaald (populair) onderwerp blijft schrijven, is de kans groter dat je een breder publiek zal bereiken met je website. Neem er dus ook echt de tijd voor om je website goed te onderhouden. Alleen dan is het mogelijk om werkelijk geld te verdienen met het schrijven van een blog.

Bronnen:

https://nl.wix.com/blog/post/geld-verdienen-met-bloggen?

https://www.webhosters.nl/blog/geld-verdienen-advertenties-op-website-4-manieren/

https://demodernenomaden.nl/online-geld-verdienen/geld-verdienen-met-website/

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *