Mindset voor een vrij leven

Leestijd: 6 minuten

Om vrij te kunnen leven heb je voldoende geld nodig. Maar wat is voldoende geld? Dat is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je levensstandaard en wat je wensen zijn voor de toekomst. Met en een sobere levensstijl heb eerder genoeg geld bij elkaar om je leven zorgeloos voort te zetten dan wanneer je jezelf een luxe levensstijl hebt aangemeten. Dan Lok is een zakenman en multimiljonair die hier een mooi boek over heeft geschreven genaamd: F.U. Money.

Wat is F.U. Money?

F.U. Money is de hoeveelheid geld waarbij niemand je nog iets kan maken en je zelfs gedag tegen je werkgever kunt zeggen zonder gevolgen.

F.U. Money heeft voor iedereen een andere betekenis. Het is een metafoor die staat voor vrijheid. Vrij van financiële zorgen, vrij van stress en schulden, vrij van je reguliere werkroutine. Zodra je genoeg geld bij elkaar hebt verzameld, heb je volledig de vrijheid om je leven te leven op jouw eigen voorwaarden. Je kunt de dingen doen die je altijd al hebt willen doen zonder enige vorm van stress of zorgen.

Genoeg geld geeft je de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je tijd doorbrengt met je gezin, familie en/of vrienden. Het betekent dat je kan shoppen zonder dat je op het prijskaartje hoeft te letten. Dat je geld kan weggeven aan een goed doel of aan arme mensen zonder je af te hoeven vragen of je wel genoeg geld overhoud.

Wanneer je jouw F.U. Money bij elkaar hebt kan je een vakantie huis kopen in het bos of aan het water. Je kan je huis verbouwen of opnieuw inrichten. De auto kopen waar je altijd van hebt gedroomd. Of je droomhuis kopen op jouw droomlocatie.

Het betekent ook dat je nooit meer slapeloze nachten hoeft te hebben over geld. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de toekomst van je familie. Het zorgt er voor dat je je kinderen en kleinkinderen kunt voorzien in alles wat ze nodig hebben.

Geen wekker meer die vroeg in de ochtend je rust verstoort. Jij bepaald zelf wanneer je eruit gaat en wat je gaat doen. bijvoorbeeld wandelen, golfen, varen of wat je ook maar wilt doen. Je hebt volledige vrijheid om die keuze te maken.

F.U. Money betekent dat je de wereld over kunt reizen en interessante mensen kunt ontmoeten. Dat je morgen op het vliegtuig kunt stappen om een maand op een eiland te vertoeven. Dat je eerste klas kan reizen zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten.

F.U. Money geeft je de ruimte en tijd om anderen te helpen. Om mensen te helpen en te leren voldoende geld bij elkaar te verzamelen om het leven te leven waarvan zij dromen. Je kan mensen begeleiden om het verschil te maken. Het maakt niet meer uit wat het financieel oplevert. Je kunt kiezen hoe jouw inzet het meest bijdraagt aan het succes van andere mensen.

Genoeg geld zorgt ervoor dat je tijd kunt kopen. Dat je het huishouden kunt uitbesteden. Je zorgt daarmee voor werkgelegenheid en krijgt er vrije tijd voor terug. Hierdoor heb je meer tijd te besteden aan jouw passie of de mensen die je lief zijn.

Heb je geen zin om te koken dan huur je een kok in. Zo heb jij je handen vrij om dat boek te schrijven wat je altijd al wilde doen. De muziek te maken waarvan je al heel lang droomt. Of om aan gezondheid te werken of je persoonlijke ontwikkeling.

Waar het op neer komt is dat het leven geweldig is als je genoeg geld hebt.

Voor de een zijn dat miljoenen en voor de ander komt het niet eens in de buurt. Hoe dan ook, het gaat over zoveel geld dat je niet meer nodig hebt. Dat grote schenkingen kan doen en toch nog genoeg overhoud.

F.U. Money is het punt van ware bevrijding.

Dan Lok

Waarom is F.U. Money zo belangrijk? Heel eenvoudig gezegd, zonder F.U. Money zal je altijd een slaaf blijven van het leven. Het doet er niet toe hoeveel geld je verzameld. Het gaat veel verder dan dat. Het gaat er om dat het genoeg is om een volledig vrij leven te kunnen leiden.

Als je niet weet hoeveel jouw F.U. Money moet zijn, kan je een miljoen per jaar verdienen en nog steeds vast zitten in de zelfde gewoontes uit de tijd dat je minder welvarend was.

Wanneer is genoeg genoeg?

Dan Lok schrijft hierover: In het begin van mijn carrière had ik een obsessie voor geld. Ik had al vroeg besloten om steenrijk te worden. Ik was zo met geld bezig dat al het andere niet meer belangrijk leek. Het gevolg was dat ik de balans in de familie opofferde en in de val liep.

Toen ik net begon had ik niet veel geld. Mijn doel was om 50.000 per jaar te verdienen. Dat zou geweldig zijn. Toen ik dat had bereikt hoopte en bad ik voor 100.000 per jaar. Meer hoefde het niet te zijn. Zodra ik dit bereikt had begon ik al te denken. Als ik dat nou verdubbel naar 200.000, dan 500.000, dan 1.000.000 en dan 4.000.000. Het is nooit genoeg.

Verbazingwekkend dat we zo snel wennen aan een hoger inkomen en ons uitgavenpatroon daarop aanpassen.

De val was: Ook al dacht ik wat ik nu heb is goed, het was nooit genoeg.

Als je geld als een drug behandelt, is de kans groot dat je verslaafd raakt.

Dan Lok

Dat is het gevaar van geld najagen. Het proces werkt verslavend, als je niet oppast raak je gefixeerd op geld, de bedragen en de geldtekens. Hoe meer je hebt, hoe meer je denkt nodig te hebben.

Als je in een kamer vol miljonairs vraagt wie heeft er meer geld nodig? Dan gaan alle handen de lucht in. Dat zelfde geldt voor miljardairs. Ze zullen zeggen dat ze geld blijven verzamelen omdat ze op peil moeten blijven. Het is een excuus. Het zelfde excuus dat ik vroeger had. Wanneer stopt het? Wanneer is genoeg echt genoeg?

Als je van te voren weet hoeveel geld je nodig hebt omdat je weet wat je doelen zijn en omdat je weet wat voor leefstijl het beste bij je past. Dan ben je in staat om deze fout te vermijden. Je kunt behalen wat je wilt behalen en bereikt hiermee de ultieme vrijheid.

F.U. Money is een gemoedstoestand, een denkwijze en een geloof. En nog belangrijker het is een leefwijze. Het is wanneer je het punt bereikt van volledige vrijheid.

Een leven vol spijt en teleurstellingen

Denk eens aan hoe je leven er uit ziet zonder F.U. Money. Wanneer je gaat hemelen dat je denkt, Had ik maar dit, had ik maar dat. In plaats van: Ik heb alles gegeven en heb geen spijt van. Denk er eens over na. Waarom zou je niet NU genieten van het leven?

Geld is net als seks. Je denkt aan niets anders als je het niet hebt. Terwijl je vrij bent om aan andere dingen te denken al je het wel hebt.

Dan Lok

Als je geldzorgen hebt denk je voortdurend aan geld. Hoe betaal ik de rekeningen en hoe betaal ik de opleiding van mijn kinderen? Geldzorgen verplichten je NEE te zeggen als vrienden je meevragen uit eten of om mee op vakantie te gaan. Je moet voortdurend werken om niet verder in de problemen te raken. Je kan geen goede doelen steunen omdat je het geld daar niet voor hebt.

Stel je eens voor dat je als dankbetuiging geld zou willen doneren. Maar dat je dat niet kan doen omdat je niet eens genoeg geld hebt om je eigen rekeningen te kunnen betalen. Dat je moeizaam eten op tafel krijgt.

Veel mensen zeggen dat ze graag willen helpen. Maar eigenlijk willen ze dat helemaal niet. Hoe kan je anderen helpen als je niet eens je eigen broek kunt ophouden? Het is net als in het vliegtuig: Zet eerst je eigen zuurstofmasker op voordat je een ander helpt met zijn zuurstofmasker. Redt eerst jezelf voordat je de wereld kan redden. Als je echt mensen wilt helpen, zorg dan eerst dat je genoeg geld hebt. Daarna kan je helpen wie je wilt. Je kunt het beste arme mensen helpen als je zelf niet arm wordt.

Je zult misschien denken dat het allemaal om geld draait. Dat is niet waar. begrijp me niet verkeerd. Geld is enorm belangrijk. Maar waar het om gaat en wat veel belangrijker is dan geld, is vrijheid. Geld geeft je de vrijheid om keuzes te maken. De vrijheid om te kopen wat je wilt, te eten wat je wilt en te doen wat je wilt. Deze vrijheid kost geld.

Verzamel je F.U. Money zo snel mogelijk

F.U. Money gaat over het leven van je leven op je eigen voorwaarden volgens jouw mogelijkheden, niet jouw beperkingen.

Dan Lok

Het is niet zo dat je de rest van je leven zoveel mogelijk geld moet verzamelen. In tegendeel, los dit geld issue zo snel mogelijk op! Zodat je het leven kunt leiden dat je graag wilt. Zodat je je leven niet hoeft te pauzeren omdat je altijd denk dat je de middelen niet hebt.

Dan Lok schrijft: Wanneer ik mijn F.U. Money bij elkaar heb, dan ga ik mijn dromen achterna. Een van die dromen was om te leren vliegen. Dat wilde ik al jaren. Ik zij tegen mijzelf als ik mijn F.U. Money heb ga ik leren vliegen. Op een gegeven moment dacht ik: waarom wachten? Waarom niet nu? Waarom zou ik nu niet doen wat ik zo graag wil? Dus heb ik mij onmiddellijk opgegeven voor vliegles en mijn vliegbrevet gehaald. En het is geweldig!

Wat ik merkte is dat het geen enkele manier een negatieve invloed had op het vergaren van mijn F.U. Money. Het had zelfs een positief effect. Ik bereikte mijn doel veel eerder omdat ik vitaler en meer opgeladen was dan ooit daarvoor. door geld uit te geven aan vlieglessen kreeg ik de ervaring van dingen doen die ik heel graag wilde doen. Het gaf mij enorm veel voldoening waardoor ik in de juiste flow terecht kwam om nog sneller mijn F.U. Money te verzamelen. Ik had de F.U. Money leefstijl geproefd waardoor ik niet meer te stoppen was.

Bron:

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *