Ook jij kunt inkomsten genereren met jouw blog

Leestijd: 5 minuten

Heb je genoeg van jouw saaie kantoorbaan en wil je thuis gemakkelijk inkomsten vanuit je relaxte stoel genereren? Lees dan hier hoe ook jij inkomsten kunt generen online. Lees hoe je met jouw eigen online blogs geld kunt generen en hiermee een passief inkomen kunt creëren. Lees het artikel goed door en start vandaag nog met het creëren van een nieuwe toekomst. 

Geld verdienen met bloggen 

Door content te creëren middels blogs te schrijven kun je gemakkelijk passief inkomen genereren. De content die je creëert kun je zelf bepalen. Schrijf bijvoorbeeld over een onderwerp waar je veel passie voor hebt en veel over weet of veel over te weten wilt komen. Schrijf jouw gedachten op en deel dit met andere. 

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het starten van jouw blog? Vraag vrienden en familie om hulp. Bespreek jouw plannen en wie weet kan een ander jou advies bieden dat je een handje in de juiste richting kan helpen. Schrijf op waar jouw talenten liggen en waar je graag over schrijft. Ga na of hier interesse in is en of je met jouw content bedrijven of instanties aan kunt spreken. Wanneer je bijvoorbeeld veel passie hebt voor planten kun je over planten schrijven en naar producten in webwinkels verwijzen. Door reclame te maken voor deze planten, of voor andere artikelen, kun je per ‘klik’ die andere via jouw blog maken, inkomen genereren. Hoe hoog het percentage is per ‘klik’ hangt af van de website. 

Slapend geld verdienen 

Iedereen droomt van geld verdienen met slapen. Wakker worden in de ochtend met een flink bedrag op je rekening, zonder dat je hier wat voor hoeft te doen. Wanneer je geld wilt verdienen met slapen dien je echter wel eerst een aantal stappen te ondernemen. Je moet er eerst voor zorgen dat je een aantal goede blogs schrijf die interessant zijn voor andere om te lezen.

Wanneer je met jouw blog zorgt voor ‘traffic’ (het aantal mensen dat naar jouw website gaat) kun je inkomsten genereren en hierdoor dus letterlijk geld verdienen met slapen. Je blog zorgt namelijk dagelijks voor meer geld zonder dat je hiervoor wat hoeft te doen. Inkomsten genereren wordt hierdoor erg eenvoudig. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat mensen naar jouw blog blijven terugkeren. Zorg ervoor dat je blog up-to-date blijft en dat je interessante of nuttige content blijft creëren. 

Passief inkomen creëren 

Een passief inkomen creëren houdt in dat je inkomen krijgt zonder dat je hier actief actie voor hoeft te ondernemen. Middels een blog kun je passief inkomen genereren wanneer er regelmatig mensen via jouw blog advertenties bekijken of op bepaalde product links klikken. Hoe vaak, en naar welke links wordt verwezen, bepaald het totale bedrag van jouw passief inkomen. 

Passief inkomen kun je creëren door waardevolle content toe te voegen waar een ander wat aan heeft. Ook kun je passief inkomen genereren door samen te werken met advertenties van bedrijven en middels het aanbevelen van producten of diensten van bedrijven en organisaties. Bekijk welke producten of diensten je middels jouw blog kunt aanbevelen en kijk of deze goed aansluiten bij de content van jouw blog. 

Salaris blogger 

Hoe hoog het salaris is dat je kunt genereren met jouw blogs is erg uiteenlopend. Je salaris hangt namelijk af van tal van factoren, zoals bijvoorbeeld het aantal blogs dat je schrijft, de populariteit van deze blogs en van de vergoedingen die je krijgt van bedrijven en instanties. Inkomsten genereren met je blogs is in het begin vaak erg lastig. Bekijk of je eventueel met bedrijven samen kunt werken en ga aan de slag als freelance blogger voor deze bedrijven. Spreek bijvoorbeeld af om voor een bepaald bedrag per maand een aantal blogs te schrijven. 

Ben je een beginnende blogger? Verwacht dan niet direct honderden euro’s op je bankrekening. Het gemiddelde salaris blogger ligt vaak erg laag. Het generen van inkomen middels blogs is lastig en vergt oefening. Wanneer je meer ervaring hebt, en flink wat traffic naar jouw pagina’s kunt trekken, wordt het gemakkelijker om maandelijks hogere bedragen te bereiken. Zo zijn er bekende bloggers die makkelijk 3 tot 4 duizend euro verdienen in de maand aan passief inkomen creëren. Daarnaast zijn er ook nog de experts, die meer dan 10.000 per maand aan passief inkomen creëren met het schrijven van blogs. Hoe hoog een salaris blogger is hangt dus af van de energie die je erin steekt, de vraag van de markt en de uiteindelijke populariteit van jouw blog. 

Begin vandaag nog! Start met deze 3 handige tips 

Het schrijven van blogs kan je aan een passief inkomen helpen en ervoor zorgen dat je letterlijk slapend rijk kunt worden. Heb jij een passie voor een bepaald onderwerp, of een aspect waar je graag over schrijft? Begin dan vandaag nog met het schrijven en publiceren van blogs. 

Lees andere blogs en bekijk wat er zoal geschreven wordt 

Er zijn tal van manieren om te beginnen met het schrijven en met geld verdienen met bloggen. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en lees diverse artikelen over het schrijven van blogs en het genereren van inkomen. Doe onderzoek naar geliefde onderwerpen en kijk waar op dit moment de meeste omzet in wordt gemaakt. De markt veranderd voortdurend. Zorg er daarom voor dat jouw blog actueel houdt en schrijf over onderwerpen die op dit moment populair zijn. Start met het lezen van andere blogs en leer van andere mensen die reeds geld verdienen met bloggen. Lees blogs van bekende bloggers en kijk wat je van deze blogs kunt leren. Door andere blogs te lezen krijg je doorgaans een goede indruk in hoe je jouw blog vorm kunt geven. 

Start met Google Analytics en AdSense 

Met Google Analytics krijg je een gedetailleerd overzicht van de bezoekers van jouw blogs. Hierdoor krijg je een goed beeld van wie jouw lezers zijn en kun je gemakkelijk trends volgen om te zien hoe jouw blogs presteren. Wanneer je een goed beeld hebt van wie jouw blog leest kun je jouw advertenties daarop aanpassen. Dit kun je het beste over laten aan AdSense. AdSense bestudeert je bezoekers en zorgt ervoor dat de juiste advertenties geplaatst worden. Wanneer je bijvoorbeeld schrijft over koffie, zal Google AdSense advertenties plaatsen waar mensen die graag over koffie lezen over het algemeen vaak in geïnteresseerd zijn, zoals bijvoorbeeld koffiebonen of koffieapparaten. 

Start met affiliate links 

Om het meeste omzet met jouw blogs te kunnen genereren, en letterlijk geld te verdienen met slapen, is het ten alle tijden aan te raden om met affiliate links te beginnen. Middels affiliate links kun je naar een product verwijzen en middels deze links geld genereren. Bekijk bijvoorbeeld het affiliate programma van Bol.com. Indien je lid wordt van dit affiliate programma kun je door een affiliate link van Bol.com in jouw blog op te nemen geld ontvangen. Het doel van jouw blog wordt hierdoor om zoveel mogelijk mensen (subtiel) te overtuigen om op deze links te klikken. Hoe meer mensen op deze links klikken, en uiteindelijk een product op de desbetreffende website kopen, hoe meer geld je ontvangt op jouw bankrekening. 

Ga nu geld verdienen met jouw website

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

Blijf alert en up-to-date 

Hoewel je met een succesvolle blog slapend geld verdient, is het belangrijk dat je aan jouw blog blijft werken. Zorg ervoor dat je met regelmaat nieuwe blogs schrijft en content blijft creëren. Hou goed in de gaten welke informatie succesvol is en pas de inhoudt van je blogs hierop aan. Het goed onderhouden van een blog kost tijd en aandacht. Wees niet bang om diverse bedrijven te benaderen die goed aansluiten bij het onderwerp waar je over schrijft.

Stel deadlines 

Het hebben van een blog kost aandacht en energie. Werk met regelmaat aan jouw blogs en stel bepaalde doelen voor jezelf. Hierdoor ga je gericht te werk en zorg je voor meer productiviteit en motivatie. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om elke maand ten minste 2 tot 4 nieuwe blogs te schrijven. Hoe meer je schrijft, hoe makkelijker het wordt. Stel je doelen daarom op den duur bij en schrijf meer blogs. Hierdoor kun je in tijden van weinig inspiratie teruggrijpen op blogs die je al geschreven hebt. Blijf experimenteren en nieuwe content uit proberen. Hiermee voorkom je dat je telkens dezelfde soort informatie presenteert met een nieuwe titel en in herhaling valt. De kwaliteit van je blog daalt hierdoor flink en kan het verlies aan volgers tot gevolg hebben.

Bronnen:
https://deonlineondernemer.nl/geld-verdienen-met-bloggen/ 
https://demodernenomaden.nl/online-geld-verdienen/bloggen/ 
https://www.schrijfvis.nl/bloggen/

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *