Waarom een fulltime job niet werkt

Leestijd: 6 minuten

Op school worden we klaargestoomd voor een fulltime baan. We worden getraind om aan het gemiddelde te voldoen. Dit verdienmodel brengt enorm veel beperkingen met zich mee. Een aantal van deze beperkingen worden besproken in dit artikel. Je leest ook waarom een fulltime baan niet werkt en hoe je dit anders kunt aanpakken. Hierdoor ontstaat financiële vrijheid, meer vrije tijd en zekerheid.

Fulltime baan als standaard verdienmodel

Een fulltime baan is voor de meeste mensen het standaard verdienmodel. Jij werkt een X aantal uur voor iemand of een bedrijf en jij krijgt (meestal) eind van de maand betaald voor wat jij hebt gedaan. Maar daar stopt het dan ook. Het wordt niet meer dan de uren die jij werkt en de salarisverhogingen zijn vaak heel beperkt. Je zou kunnen overwerken maar dat wordt zwaarder belast en is dus eigenlijk zonde van jouw tijd. Dit verdienmodel is dus beperkt.

Wat je kan doen is zorgen dat jij jouw kennis vergroot zodat jij extra salarisverhoging kan vragen. Jij kan beter worden dan jouw collega’s. Dat is ook een goede reden voor salarisverhoging. Job hoppen is ook een mogelijkheid. Zolang je niet op de schopstoel zit ben je in een gunstige positie voor deze tactiek.

De kachel moet roken. Veel mensen durven niet aan alternatieven te denken omdat ze bang zijn hun (schijn)zekerheid te verliezen. Of ze hebben geen idee wat voor alternatieven er zijn. Dan moet je ook nog weten hoe je dat moet aanpakken. Daarom blijven de meeste mensen op traditionele wijze werken totdat ze met pensioen kunnen. Dat geeft voor hun rust en zekerheid.

Toch zijn er steeds meer mensen opzoek naar alternatieven en meer vrijheid. Steeds meer mensen zoeken alternatieve verdienmodellen voor een hoger inkomen of voor een vrijer leven. Het leven wordt immers steeds duurder. Dit kan door geld te verdienen vanuit huis. Bijvoorbeeld vanaf de laptop. Er zijn genoeg alternatieven die je op ieder gewenst moment kunt uitvoeren. Dit maakt jouw flexibel en geeft heel veel vrijheid.

Minder werken en meer vrije tijd

Als je meer geld kunt verdienen zou je minder kunnen gaan werken. De tijd die dan vrij komt zou je kunnen besteden aan een alternatief inkomen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die tijd lekker te ontspannen. Of allebei.

Er zijn heel veel alternatieven om geld te verdienen. Er zijn twee hoofdzaken. Je kan je laten belonen per uur of je kan je laten betalen voor resultaat. Als jij je laat belonen per uur, kan je maar een maximaal aantal uur per dag werken. Dus er zit een limiet aan wat jouw verdiensten zijn met deze strategie.

Als je betaald wordt voor resultaat ligt alles open. Deze strategie is schaalbaar. Net als bij de verkoop van producten. Je verkoopt een resultaat waarvan jij de prijs bepaald en waarvan jij bepaald hoe lang jij eraan werkt. Door anderen te betrekken bij het resultaat dat jij verkoopt. Dus door taken uit te besteden. Hoef jij dus minder tijd te besteden en kan jij toch geld verdienen.

Als jij jezelf afvraagt in hoeverre jouw verdienmodel schaalbaar is. Ga je er vanzelf anders naar kijken en kom je met creatieve oplossingen. Jij wilt doen wat jij leuk vind en daar zoveel mogelijk geld mee verdienen. Zo kan jij in een kortere tijd genoeg verdienen om in jouw levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit levert dus meer vrije tijd op.

Deze extra vrije tijd is natuurlijk meer dan welkom. Jij hebt nu de vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. Goede specialistische kennis is geld waard en zeer goed verkoopbaar. Maak er een digitaal product van. Denk aan een e-book of cursus. Deel jouw kennis met de wereld. Hiermee ben je mega schaalbaar.

Meer zekerheid

Door aan een alternatief te werken dat meer geld oplevert in een kortere tijd. Neemt je zekerheid toe van inkomen. Je werkt aan dingen die doorlopend inkomsten genereren. Zelfs als je er niet aan werkt. Dit geeft een enorme vrijheid en zekerheid. Hoe meer bronnen jij hebt die passief inkomen genereren hoe meer jouw zekerheid toeneemt.

Meer zekerheid is toch wat we willen? Dat geeft ons rust. Het mooie van deze manier van werken is dat jij zelf controle hebt over wat jij publiceert en verkoopt. Jij bepaald ook zelf hoeveel jij verkoopt. Jij kan zelfs bepalen aan wie jij verkoopt.

Door voor jezelf te werken en aan jouw eigen projecten te werken is de opbrengst volledig voor jouw. Dat is niet alleen in geld maar ook in vrijheid, zekerheid en controle. Hierdoor zal jij je een gelukkiger mens voelen. Jij hebt de ruimte om te investeren in jouw toekomst, jezelf, jouw familie, jouw vrienden en de rest van de wereld. De wereld ligt letterlijk aan jouw voeten.

Hoger inkomen

Hoeveel jij wilt verdienen is helemaal aan jou. Hoeveel jij er voor wilt doen ook natuurlijk. Wil jij meer vrijheid en een beetje meer financiële ruimte? Of wil je een luxe en uitbundig leven leiden? Dit bepaald hoeveel inkomen jij nodig zal hebben en welke strategie daar het beste bij past.

Maak eens een lijst met alles wat jij wilt en hoe jouw leven eruit moet komen te zien. Reken uit hoeveel dat kost per maand. Dan weet je wat jij dus moet gaan verdienen. Dit is gelijk een hele goede motivator om aan de slag te gaan en jouw doelen te halen.

Zodra jij voor ogen hebt wat jij wilt verdienen ga jij een plan maken. Bedenk goed voor jezelf hoeveel tijd jij nodig hebt of hoelang jij erover wilt doen. Wil je sneller? Schakel hulp in. Besteed alles uit wat je kunt uitbesteden. Dan kan jij met minder werk meer verdienen. Hierdoor heb jij veel sneller een hoger inkomen.

Zorg dat alles wat jij doet zoveel mogelijk schaalbaar is. Jij komt met ideeën en laat die zoveel mogelijk door andere uitvoeren. Creëer dingen die jij telkens opnieuw kunt verkopen zonder ze opnieuw te hoeven maken. Dan hoef jij alleen nog maar te zorgen er zoveel mogelijk van verkocht wordt. Op deze manier heb jij dus heel snel een hoger inkomen met meer zekerheid.

Door elke keer nieuwe dingen te creëren met deze bovenstaande methode. Kan je dus inkomen stapelen. Vanaf dat moment gaat het echt heel hard. Je hebt al inkomen waar je niets meer (zelf) voor hoeft te doen. En jij creëert dus keer op keer opnieuw inkomen waar jij zelf niets voor hoeft te doen. Je stapelt letterlijk passief inkomen. En dat is dus eindeloos.

Dromen waarmaken

Zoals je hebt kunnen lezen is het geen hogere wiskunde om meer geld te kunnen verdienen. Als je dat eenmaal voor elkaar hebt wordt het een stuk makkelijker om jouw doelen te bereiken. Een tekort aan geld is immers meestal de reden waarom je bepaalde doelen niet kunt behalen.

Denk bijvoorbeeld aan die mooie auto waar jij al van jongs af aan over droomt. Of die mooie zeilvakantie met jouw eigen zeiljacht over de Caribische wateren. Misschien wil je heel graag iets nieuws leren of een instrument bespelen. Het kan natuurlijk van alles zijn en voor elk individu is het anders.

Het waarmaken van jouw dromen hangt niet alleen af van geld. Je hebt ook tijd nodig om jouw dromen waar te maken en commitment. Zodra jij je committeert aan een droom wordt het waarschijnlijker dat jij het zult waarmaken. Dat betekent dat je dromen kunt inzetten als drijfveer voor een hoger inkomen en meer vrije tijd.

Jouw droom wordt dus je doel. En omdat doel te bereiken is geld, tijd en commitment nodig. Dit is een soort superkracht waardoor het veel makkelijker wordt om meer geld te verdienen en meer vrije tijd over te houden.

Oplossing

Een hele makkelijke manier om te beginnen met een passief inkomen opbouwen. Is het promoten van producten en diensten van anderen. Hierdoor hoef jijzelf niets te bedenken of te ontwikkelen en kan je direct beginnen met verkopen. Dit heet affiliate marketing. Een beproeft concept waarmee jij heel eenvoudig en blijvend enorm veel geld kunt verdienen.

Je zal misschien denken. Hoe dan?! Heel simpel. Je klikt op de knop hieronder. Daar leer je stap voor stap hoe jij dit aanpakt. Het is heel eenvoudig. iedereen kan het. Dus wacht niet langer en onderneem vandaag nog actie voor een rijker, vrijer en blijder leven.

Volg het programma Affiliate Marketing Revolutie. Ik heb het ook gevolgd en heb er geen seconde spijt van!

Maak nu de belangrijkste stap in jouw leven…

Krijg toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie en begin vandaag nog met geld verdienen. Vanaf nu ben je een stapje dichterbij financiële vrijheid.

Barend de Ronde
Barend de Ronde

In mijn dagelijks werk ben ik voorman hovenier van beroep. Daarnaast maak ik websites en lever ik domeinnamen met hosting. Ook onderhoud ik websites voor bedrijven. Zelf run ik een aantal websites voor extra inkomen. Dat is iets waar ik graag aan werk en wil laten groeien.

Deze kennis deel ik graag met anderen door middel van interessante blog artikelen. Ik link daarbij naar producten en diensten die ik van onschatbare waarde acht.

Artikelen: 50

Eén reactie

  1. […] Veel mensen zijn in loondienst, maar toch zijn er ook mensen die de wens hebben om zelf iets op te zetten en daar vervolgens geld mee te verdienen. Een van de manieren om dit te doen, is om een zelfgemaakte website te bouwen. Als je een goede website bouwt die voldoet aan alle eisen, dan is het zeker mogelijk om er werkelijk mee te verdienen. Hoe zet je een eigen website op? En wat heb je ervoor nodig om een website succesvol te laten zijn, zodat er ook werkelijk (veel) geld mee te verdienen is? Een zelfgemaakte website bouwen en geld verdienen kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel lees je alles over het opzetten van een eigen website, manieren om ermee te verdienen en over het belang van SEO. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *